Acrylnagels

Acryl

Een acrylnagel bestaat uit een hard materiaal. De nagel kan op deze manier ook worden verlengd. We gebruiken hiervoor een tip of een sjabloon. Wanneer de acryl is uitgehard en de nagel voldoende stevigheid heeft, wordt deze gevijld waardoor de vorm en de lengte wordt bijgewerkt. Tenslotte wordt de nagel krasvrij gemaakt en van een glanslaag voorzien.

Nabehandeling:
De natuurlijke nagel groeit iedere maand zo’n 1 a 2 mm en de kunstnagel moet worden nabehandeld om de uitgroei en eventuele beschadigingen weg te werken. Hoe snel een nabehandeling nodig is varieert. Dit is afhankelijk van de snelheid waarop de nagel groeit en van de mate waarin de nagel “te lijden” heeft!

Normaal gesproken vindt de nabehandeling één keer in de 3 à 4 weken plaats. Bij een nabehandeling wordt eerst een laag van de oude acryl afgevijld. Zo wordt voorkomen dat de nagel steeds dikker wordt na elke nabehandeling. Vervolgens bouw ik de nagel weer op met acryl, die uiteraard ook weer perfect wordt afgewerkt.

Verwijderen:
Ik adviseer om de acryl professioneel te laten verwijderen door een gediplomeerd nagelstyliste om (permanente) schade aan de natuurlijke nagel te voorkomen.